"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2021-07-29

Секрети успішного навчання

Секрети успішного навчання на кожен день: пам’ятка для учнів, які невпевнено себе почувають у школі

Скоро розпочнеться навчальний рік: хтось повернеться за парти, хтось сяде за них уперше, а дехто змінив школу і переймається, як налагодити стосунки з новим класом. Що порадити дитині, яка невпевнено почуває себе в класному колективі?

Є чудова пам’ятка для учнів з нескладними правилами, що допоможуть налагодити взаємини в колективі та ефективно навчатися.
КОЛЕКТИВ:

  • 😊Будь привітним, компанійським, щедрим. Знання етикету, гарні манери, дотримання правил культурного спілкування ніколи не зашкодять тобі. 

  • 😎Не конфліктуй, не втручайся у суперечки, не провокуй інших на агресію. Звісно, лише цього замало для уникнення неприємних ситуацій в колективі, адже в класі всі діти різні (кожен має свій характер та погляди на певну ситуацію). Якщо виникає конфлікт, не соромся звернутися за допомогою до вчителя. Краще попередити неприємний життєвий момент завчасно.

  • 😘Щиро допомагай іншим. Нехай ця звичка супроводжує тебе в усіх життєвих сферах. Навчись робити приємне своєму оточенню не чекаючи зворотної подяки, і ти будеш вражений від кількості приємних моментів, які відбуватимуться з тобою кожного дня!

  • НАВЧАННЯ:

  • 😏Урок – це найважливіший момент освітнього процесу. Якщо хочеш запам’ятати максимальну кількість матеріалу, необхідно лише одне: уважно слухати вчителя і не відвертатися. Поговорити з друзями, подивитись у вікно на лапатий сніг можна і на перерві.

  • 👌Під час навчання постійно роби нотатки, замальовки, записи того, що тобі здається найголовнішим. Спочатку буде складно згадати, що ж там «закодовано», але з часом це вміння буде тобі все більше допомагати. (Я постійно прошу учнів носити чернетки. Коли я пояснюю домашнє завдання, кмітливі учні з дошки фіксують собі мої поради. Деякі встигають за перерву розв’язати й принести на перевірку свій блокнот.)

  • 😃Залюбки виходь до дошки, підіймай руку з бажанням дати відповідь навіть тоді, коли не зовсім впевнений у правильності своїх міркувань. Така ініціативність продемонструє вчителю твою готовність до навчання, роботу на уроці, хід міркувань. У педагога з’явиться можливість підкорегувати  помилки та пояснити незрозуміле саме тобі.

  • 👆Коли працюєш у парі, групі, не чекай, поки хтось виконає завдання першим і всім зарахується результат. Будь творчим, креативним, генеруй ідеї та пропонуй своє бачення ситуації іншим дітям. З допомогою перемог і поразок ти будеш набувати впевненості та віри у свої сили.

  • 👍Спробуй ставити перед собою невеличкі цілі та досягати їх,  з часом збільшуй до себе вимоги та радій досягненням. Намагайся дізнатись більше ніж від тебе вимагає шкільна програма, тоді ти станеш цікавим співрозмовником не лише для друзів, але і для вчителів. Не залишай розпочату справу незакінченою.

  • 💪Завжди намагайся все доводити до кінця, як би важко це не було. Згодом ти зрозумієш, що маєш міцний характер, та можливі труднощі не будуть викликати паніку чи стрес.

💫А також, дотримуйся режиму дня. Це допоможе систематизувати твою роботу та відпочинок. Не забувай про спорт та прогулянки на свіжому повітрі. Вони допоможуть мати міцне здоров’я та гарний настрій. Пам’ятай про відому з дитинства фразу «Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні»

Та як би там не склалось життя, завжди пам’ятай, що найважливіше почесне звання – це просто бути гарною Людиною. 

джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар