"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2020-06-13

10 ПРАКТИЧНИХ ЗАДАЧ від Наталі Буцикіної

    В цьому пості рекомендую ознайомитись із цікавими практичними задачами з математики, автором яких є чудовий вчитель Наталя Буцикіна.
      "Вивчаючи математику, ми іноді так заглиблюємося в складні теореми, формули , що забуваємо помічати прості речі, пов'язані з математикою, які навколо нас. Ми навіть не уявляємо наскільки математика може бути корисною в повсякденному житті!
Як вигідно покласти кошти на депозит або інвестувати в нову справу?
Як ефективно спланувати свій тиждень або рік?

Як не витрати зайвого при купівлі зі знижками?
Як придбати матеріали необхідні для ремонту в оселі?
Як приготувати страву за рецептом на іншу кількість порцій?
Це маленький перелік дорослих питань , але щоб їх успішно вирішувати в майбутньому потрібно вже зараз починати розв'язувати маленькі практичні задачі.

Тим паче, що схожі задачі зустрічаються і на ЗНО. І все більше розмов іде про пріоритетність цього напрямку в подальшому вивченні математики.
Моїм учням подобається розв'язувати такі задачі. А особисто мені цікаво їх складати.
Так хочеться, щоб математика стала більш живою та рідною для кожного з Вас!"












2 коментарі: