"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2020-03-25

ВЕСНЯНІ КАНІКУЛИ 2020

     Не зважаючи на карантин, у дітей розпочалися весняні канікули!
    У цей час нових тем з математики  діти не отримають, але в домашній роботі учні знайдуть інтерактивні вправи на повторення, цікаві логічні ігри, відео  тощо. Виконуємо за бажанням!
    Найголовніше завдання на період весняних канікул - отримати масу яскравих вражень та позитивних емоцій, які створять енергетичний заряд для подальшого навчання.

Ідеї батькам для корисних канікул дітей:
1. Навчіть дитину готувати. Таке заняття буде і корисним і веселим. Найкращий варіант - приготування фірмових страв усією сім'єю. Набуті під час канікул кулінарні навики вашим дітям обов'язково знадобляться.
2. Пікнік. Весна - чудова пора для організації пікніків. Так, не дуже тепло, але якщо не довго і весело - то чому ні? Дітям обов'язково сподобається.
3. Читання книг. Під час канікул не варто обтяжувати дитину постійним навчанням чи підтягуванням знань, але для юних любителів літератури чудовим варіантом дозвілля стане нова книга.
4. Ігри - це один з найефективніших способів розвитку дитини, тому вони обов'язково повинні бути включені в план на весняні канікули. Причому ігри для дітей повинні бути різними: і інтелектуальними, і активними, і розвиваючими логічне мислення і пам'ять.
     Навіть якщо ви більшу частину свого дня проводите на роботі, знайдіть час для розваг з дитиною хоча б ввечері. Можете віддати перевагу настільним іграм: шахи, шахмати, нарди, морський бій тощо. У квартирі також можете пограти в твістер, показуху тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар