"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2021-04-26

17 чудових порад, які змінять твоє життя:

1. Роби те, що тобі подобається. Вчися. Вчи. Розвивайся. Міняй себе зсередини. Золоте правило говорить - роби те, що приносить справжнє задоволення, і тоді ти станеш набагато щасливішим.

2. Відмовся від сміття, яке ти їси, п'єш і куриш кожен день.
3. Вчи іноземні мови. Англомовних користувачів інтернету - мільярд. Знання англійської - це вже не просто примха інтелігентів, а життєва необхідність.
4. Читай книги. Золоте правило - читай / слухай як мінімум одну книгу на тиждень. Це 50 книжок на рік, які перевернуть твоє життя.
5. Проводь із користю кожні вихідні.
6. Став цілі, фіксуй їх на папері, у ворді або блозі. Головне, щоб вони були чіткими та зрозумілими. Якщо поставиш мету, то можеш її або досягти, або ні. Якщо не поставиш, то варіантів досягнення немає взагалі.
7. Навчися друкувати на клавіатурі наосліп. Час - це один з небагатьох скарбів, які в тебе є, і друкувати ти повинен вміти майже так само швидко, як і думати. А думати ти повинен не про те, де знаходиться потрібна буква, а про те, що пишеш.
8. Осідлай час. Навчися керувати своїми справами так, щоб вони працювали майже без твоєї участі. Для початку почитай Аллена (Getting Things Done) або Гліба Архангельського. Приймай рішення швидко, дій негайно, не відкладай на потім. Всі справи або роби, або делегуй комусь.
9. Відмовся від комп'ютерних ігор, безглуздого сидіння в соціальних мережах і тупого серфінгу в інтернеті. Мінімізуй спілкування в соцмережах, залиш один аккаунт. Знищ у квартирі телевізійну антену.
10. Перестань читати новини. Все одно про ключові події будуть говорити всі навколо.
11. Навчися рано вставати. Парадокс у тому, що в ранні години ти завжди встигаєш більше, ніж у вечірні. Людині достатньо 7 годин сну, за умови якісного фізичного навантаження і нормального харчування.
12. Намагайся оточувати себе порядними, чесними, відкритими, розумними та успішними людьми.
13. Займися спортом. Йога, скелелазіння, велосипед, турнік, бруси, футбол, біг, плавання, функціональні тренування - кращі друзі людини, яка хоче повернути тонус тілу й отримати сплеск ендорфінів. І забудь про те, що таке ліфт.
14. Роби незвичайні речі. Сходи туди, де жодного разу не був, їздь на роботу іншою дорогою, розберися в проблемі, про яку нічого не знаєш. Виходь із «зони комфорту», розширюй знання та кругозір. Перестав у будинку меблі, зміни зовнішність, зачіску, імідж.
15. Позбудься лахміття.
16. Забудь про те, що було в минулому. Візьми з собою звідти тільки досвід, знання, хороші відносини і позитивні враження.
17. Не бійся. Нездоланних перешкод немає, і всі сумніви живуть тільки в твоїй голові. Не обов'язково бути воїном, достатньо лише бачити мету, обходити перешкоди і знати, що ти досягнеш її без єдиного шансу випробувати невдачу.

Немає коментарів:

Дописати коментар