"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2021-04-21

Методика математики

 Електронний ресурс складається з теоретичної та практичної частини.
   Зокрема, у практичній частині поданий електронний підручник З.І. Слєпкань "Методика навчання математики".   посилання
    В ньому розглянуто різні методичні підходи до подання навчального матеріалу з основних змістових ліній шкільного курсу математики, контролю успішно­сті учнів, організації позакласної роботи. Подано ґрунтовний аналіз особли­востей сучасних шкільних програм з математики, розкрито сутність систем­ного, комплексного й особистісно орієнтованого підходів до навчання мате­матики.

У другому виданні наведено новий розділ «Методика навчання елемен­тів комбінаторики, початків теорії ймовірностей та вступу до статистики».

Даний ресурс буде корисним не лише для студентів математичних спеціальностей вищих педагогічних навчаль­них закладів, але й для кожного вчителя.

1 коментар: