"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2020-07-18

Логічна вікторина

  • Чи можна запалити сірник під водою?
  • З якого посуду не можна нічого поїсти?
  • Який кінь не їсть вівса?
 Питання для логічної вікторини...
Назвіть п'ять днів, не називаючи чисел (напр., 1, 2, 3,..) і назв днів (напр., понеділок,вівторок, середа...). Відповідь: позавчора, вчора, сьогодні, завтра, післязавтра.

Під яким деревом сидить заєць, коли йде дощ? Відповідь: під мокрим.

Коли чорної кішки найкраще пробратися в будинок? Відповідь: багато відразу говорять, що вночі. Все набагато простіше: коли двері відкриті.

Коли чапля стоїть на одній нозі, то вона важить 3 кг. Скільки буде важити чапля, якщо встане на дві ноги?  3 кг

Чи можна запалити сірник під водою? Відповідь: якщо ти в підводному човні, то так.

Якою рукою краще розмішувати чай? Відповідь: руками чай не розмішують.

 У кімнаті горіло 50 свічок, 20 з них задули. Скільки залишиться? Відповідь: Залишиться 20: задутые свічки не згорять повністю.

Йшли два батька та два сина, знайшли три апельсина. Почали ділити - всім по одному дісталося. Як це могло бути? Відповідь: Це були дід, батько і син.

З якого посуду не можна нічого поїсти? Відповідь: З порожньою.

Мене звати Толя. У моєї сестри тільки один брат. Як звати брата моєї сестри?

Мотузку розрізали в 6 місцях. Скільки частин вийшло? Що важче: кілограм вати або півкілограма заліза? Дві дівчинки йшли в парк, їм зустрілися ще 5 подруг. Скільки всього дівчаток йшли в парк?

• Де вода стоїть стовпом? Відповідь: у склянці.

• Який кінь не їсть вівса? Відповідь: шаховий. 






Немає коментарів:

Дописати коментар