"Жодна інша наука не навчає так ясно розуміти гармонію природи, як математика..." П. Карус "За допомогою логіки доводять, за допомогою інтуїції винаходять." А. Пуанкаре "Математику вже за те любити варто, що вона розум до ладу приводить." М.В.Ломоносов "Хто з дитячих років займається математикою, той розвиває увагу, тренує свій мозок, свою волю, виховує наполегливість і завзятість у досягненні мети." О. Маркушевич "Математика - це мова, на якій написана книга природи." Галілео Галілей "Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості." Н. Вінер "Найвище призначення математики полягає в тому, щоб знаходити прихований порядок в хаосі, що оточує нас." Н. Вінер "Подібно до того як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики." Д. Сантаяна

2020-07-29

Задачі на порівняння. Закономірності

Самостійна робота з логіки

«Поняття. Задачі на порівняння. Закономірності»
1.        Наведіть приклади понять, що входять до обсягу поняття «дерево».
2.        Визначте зміст поняття «підручник». Які ознаки будуть суттєвими, а які несуттєвими?
3.       Знайдіть наступне число: 1,3,7,15,31,63,…


4.        Їжак хвалився друзям: «Якщо б я наколов на себе вдвічі більше яблук, ніж я це зробив насправді, то я б мав на 24 яблука більше, ніж маю тепер.» Скільки насправді яблук наколов на себе їжачок?

5.        Спочатку ніс  Піноккіо мав довжину 3 см. Але кожен раз, коли Піноккіо обдурював, його ніс збільшувався вдвічі. Яку довжину має ніс Піноккіо зараз, якщо до цього часу він обдурив 6 разів?

6.        28 дітей брали участь у змаганнях з бігу. Кількість дітей, котрі прибігли пізніше від Дмитра, вдвічі більша за кількість дітей, котрі прибігли швидше, ніж Дмитро. Яким до фінішу прибіг Дмитро?

7.        Під час тренувань стрибок Кенгуру був 50 дм50 см50мм. На Олімпіаді він виграв золоту медаль, стрибнувши на 123 см далі. Якої довжини був переможний стрибок Кенгуру?

8.        Розглянемо число 12321232123212321…., що складається з 2002 цифр. Які будуть останні три цифри цього числа?

9.        У Назара стільки ж грошей, скільки у Богдана і Романа разом. У Богдана на 10 гривень більше, ніж у Романа. Сума грошей у трьох хлопців 40 грн. Скільки гривень у Романа?

10.     Мауглі попросив 5 мавп принести йому банани. Мавпи набрали бананів порівну і понесли Мауглі. По дорозі вони посварилися і кожна мавпа кинула в кожну іншу по одному банану. У результаті вони принесли в 2 рази менше бананів, ніж зібрали. Скільки бананів отримав Мауглі?

Немає коментарів:

Дописати коментар